Rijkswaterstaat voegt 70.000 luchtfoto’s toe aan Dotka beeldbank.

Rijkswaterstaat voegt 70.000 luchtfoto’s toe aan Dotka beeldbank.

Historie natte- en droge infrastructuur haarscherp in beeld

Rijkswaterstaat heeft een archief met circa 70.000 luchtfoto’s toegevoegd aan de Dotka beeldbank. Het betreft de originele diapositieven die vóór 2007 zijn opgenomen op een lage vliegschaal (ca 1:4000). Daaruit wordt een 15cm digitale foto opgebouwd.

RIJKSWATERSTAAT_FILM_ARCHIEFDeze collectie betreft met name de natte- en droge infrastructuur van Nederland, welke op hoog detail en in stereo (3D)- en zeer regelmatig zijn opgenomen. Een overzicht van de dekking en foto’s is als download beschikbaar (ca 8Mb). KML bestanden van de foto’s zijn te openen in Google Earth. De luchtfoto’s bevatten zeer veel metadata, die als zodanig te gebruiken is als filter in de zoekopdracht.

Doordat locatie van de luchtfoto’s in de digitale beeldbank gekoppeld is aan de BAG adreslocaties, is het feitenmateriaal eenvoudig te gebruiken door zowel de professionele gebruiker als de consument.
Toepassingen zijn o.a. bouw- en infra, verjaring, milieuonderzoek, onderhoud, groenbeheer.

RWS_luchtfotografie_Aerodata_International_Surveys

Inmiddels is het digitaliseren van de collectie gestart en zijn er al 18.000 foto’s in de Dotka beeldbank te vinden.
Indien u behoefte heeft aan foto’s uit de collectie die nog niet digitaal beschikbaar zijn, kunt u contact opnemen om deze bestanden voorrang te geven.