Grontmij implementeert Dotka Report bedrijfsbreed

Grontmij implementeert Dotka Report bedrijfsbreed

Arnhem, 12 maart 2013

Grontmij en Dotka Data hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarmee Grontmij bedrijfsbreed toegang heeft tot Dotka Report. Vanaf nu hebben alle Grontmij medewerkers toegang tot 60Tb aan luchtfoto’s en kaarten van 1712 tot nu. Deze zijn direct in te zien en binnen 15 minuten als compleet digitaal rapport gedownload.

“Voor een goed advies is betrouwbare en goed ontsloten data essentieel”, zegt Ton de Jong, directeur van Grontmij Nederland. “Dotka Report heeft laten zien dat de adviseurs van Grontmij hiermee snel over de best beschikbare data kunnen beschikken met alle voordelen van dien”.

Grontmij is één van de eerste adviesbureaus dat na openstelling van de Dotka catalogus de waarde van historische gebiedsinformatie inzag, en er binnen de Bodemafdeling direct gebruik van ging maken. Als ‘early adopter’ heeft Grontmij afgelopen jaar kunnen profiteren van de nauwe betrokkenheid bij de innovaties van Dotka Report.

“We zien dat de adoptiesnelheid van Dotka Report erg hoog ligt”, aldus David Jonker, directeur Dotka Data. “Binnen 1 week heeft 12% van alle Grontmij medewerkers al een Dotka Report besteld. Dat laat zien hoe bekend de Grontmij professionals zijn met het gebruiken van luchtfoto’s en kaarten. Het laat ook zien hoe logisch de stap blijkbaar is om historische én recente gebiedsinformatie in te zetten in de huidige werkprocessen”.

Voorbeeld Pagina Dotka Report - Grontmijboven: Voorbeeld Pagina Dotka Report – Grontmij Nederland

Dotka Report is een online dienst waar gebruikers zelf 300 jaar omgevingsinformatie in de vorm van luchtfoto’s en topografische kaarten kunnen vinden, als preview bekijken en bestellen. Binnen 15 minuten heeft een medewerker een compleet PDF rapport met Grontmij logo en/of GIS formaat beschikbaar. Daarmee zijn de geografische feiten direct inzetbaar en toepasbaar. Lees meer over Dotka Report of bekijk de video op www.dotkadata.com/report